lördag 26 april 2008

Äntligen!


Äntligen har mina sidenband kommit, 200 nya kartor med underbart vackra sidenband och lika många kartor med råsilke tråd. Det är verkligen en fröjd för ögat att öppna paketet. Jag kan inte se mig mätt på detta material. Hela kvällen och halva natten satt jag och sorterade in det i mina lådor.

Det är inte bara Sidenbanden jag är glad över, mina blåsippor har försiktigt krupit upp ur jorden och blommar med några blommor.

Det trodde jag inte när snön föll tätt för två veckor sedan. Hoppas bara att det inte blir alltför kallt till natten så att de fryser bort. Nu känns det ändå som att det ska bli en vår även detta år.

Nästa helg åker jag till Sangis för att vara med på Sangis marknad, det ska bli spännande! Där har jag aldrig varit tidigare. Vi är tre hantverkare från Ralph Lundstensgården som ställer ut och säljer våra alster där.

tisdag 22 april 2008

Besöker Lund



Har precis återvänt efter 4 underbara dagar hos min dotter. Vi har shoppat, ätit gott och promenerat i ett soligt och blommande Lund. I parkerna satt folk på filtar och myste, jag har lite svårt att förstå att jag bor i samma land när jag kliver ut på Kallax flygplats söndag kväll. Snön ligger fortfarande vit och fin så någon picnic i parken är inte att tänka på! möjligen på ett renskinn med skoteroverallen på.
I Lund har jag hittat en affär som har ett stort utbud på band, dock inte sidenband. Där köpte jag fina ripsband i vackra pastellfärger som jag tänker använda till att göra stora "toothpick roses". Kanske kan det bli en vacker sommarhatt eller en fin kudde, vi får se.

söndag 13 april 2008

Vårtecken????


"Se det snöar, ja se det snöar det var väl roligt, hurra", brukar man sjunga.

Nej! det är inte kul. Jag längtar efter våren som just nu verkar vara väldigt långt bort. Det ligger ca 1/2 m snö på marken och idag har det snöat hela eftermiddagen och ytterligare 1 -2 dm ska det visst bli.

Jag som längtar efter blåsippor, snödroppar och tulpaner, men dem lär jag få vänta på.
I min längtan efter våren så broderade jag dessa snödroppar och tulpaner.
Ett litet vårtecken kanske?

onsdag 9 april 2008

Spännande!

Ja det här är spännande för mig, en alldeles egen blogg.

Det trodde jag var för ungdomar! Att jag skulle öppna en blogg var min sons ide, "då kan du kanske möta andra som har samma intresse som dig". Sagt och gjort så la han upp den till mig. Nu är det bara till att börja skriva, tyckte han. Usch! va svårt att börja.

Jag lärde mig att brodera med sidenband för ca. 4 år sedan i Tanzania. När jag flyttade hem efter ett år så var jag absolut såld på detta hantverk. Jag ville verkligen att fler skulle få prova "Ribbon embroidery" eller Kreativt Broderi som jag vill kalla det. Problemet var att få tag på material, vackert färgade 100% sidenband. De band jag använde i Tanzania var helt underbara inte alls vad jag kunde hitta här hemma. Efter drygt ett år blev jag återförsäljare i Sverige till två företag i Sydafrika som färgar dessa unika band. Jag har "tvingat" mina nära och kära att prova och ännu är det ingen som sagt upp bekantskapen med mig. Så jag fortsätter nu med att visa upp mina alster på marknader, syjuntor, handarbetsföreningar för att fler ska hitta Kreativt Broderi - Sidenbandsbroderi.