torsdag 28 januari 2010

Snöoväder och tulpaner

Full snöstorm och minus 19 grader, det bryr sig inte mina kursdeltagare om! De anländer till dagens kurstillfälle väl påpälsade och på ett strålande humör. Vi saknade Karin, hon hade svårigheter att ta sig in till stan på grund av just, snöovädret. Trots snö och minusgrader utomhus så börjar vi prata om våren och då passar det bra att brodera tulpaner.Sist vi träffades fick jag ett önskemål om att vi skulle göra en vallmo. Hmm, hur gör man en vallmo? Det blev till att titta i broderi- och blomböcker och därefter laborera med band, pärlor och garn. Inte helt lätt men några fick vi till i siden men även i organza.
Trevlig helg önskar jag er alla. Har jag tur kanske jag träffar någon av er i Töre på söndag?
~

lördag 23 januari 2010

Studiecirkel - Sidenbandsbroderi

Efter ett lååångt juluppehåll är vi nu igång igen med en ny studiecirkel. Från och med 2010 samarbetar jag med Studieförbundet Vuxenskolan Nord. Vi håller till i deras lokal på Lillbrogatan, praktiskt och bra, nästan mitt i stan. Så för dig som är nyfiken på Sidenbandsbroderi kom in och se vad vi gör.
Under julledigheten har vi alla gjort olika saker. Barbro har broderat klart ett av sina motiv från Di van Niekerk. Elisabet har städat upp i den så kallade "hoppets låda" som består av mängder med brodergarner från olika håll! Så här fin blev den. men vi har också umgåtts med släkt och vänner, suttit i soffan och tittat på TV, ätit god mat och mycket mera. Alla mina flitiga damer är nu åter i full gång med antingen nya eller gamla arbeten, det bådar gott för ett nytt och fint broderiår.
~
Trevlig helg!

söndag 17 januari 2010

Ann Cox

Hämtade ut ett bokpaket som jag beställt från England med kända böcker för att fylla på mitt lager. En ny boktitel provade jag att beställa, A-Z of Silk Ribbon Flowers av Ann Cox. Det är flera gånger som jag beställt böcker och sedan blivit besviken på dess innehåll. Därför var det med spänd förväntan och en viss oro jag öppnade boken och jag säger bara wow!! vilken bok. Jag blev hänförd av bokens vackra bilder och Ann Cox underbara blommor broderade med sidenband. Ibland får man titta både en och två gånger för att verkligen se att det är broderade blommor, fantastiskt. En bok som verkligen gav mig inspiration.

lördag 9 januari 2010

Vinter...brr....

...brr, brr usch va kallt! Termometern visade -30,5 både torsdag och fredag morgon när det var dags att gå till jobbet efter en lång och skön ledighet. I vanliga fall, en uppfriskande och skön promenad på 30 min i rask tak.
Nu hade jag tur som slapp att gå då min snälla svärfar förbarmade sig över mig och skjutsade mig till jobbet så att jag slapp promenaden i det bistra vädret. Efter två dagars arbete är det helg igen och det känns helt ok.

Jag har broderat klart ett motiv som jag köpt från Australien. Broderimaterialet som jag har använt är sidenband 7mm House of Embroidery "Rose" till nyponrosorna/buskrosorna och 4mm "Morning Glory" till Förgätmigej blommorna. Bladen har jag broderat med råsilketråd och moulinegarn. Korgen är flätad med pärlgarn. ~
Det här motivet känner ni igen, solrosen som var ett samarbetes projekt.
Nu säljer jag det som ett nytt broderikit på min web-shop. Solrosen är ett motiv som kommer från Di van Niekerk och kallas för "Weekend projekt". Det innehåller tryckt mönster på bomull, 3 kartor House of Embroiderys sidenband 7mm (Daffodil, Viola) och två kartor råsilketråd (Bark, Dessert sands), en karta moulinegarn (Privet).
Det kommer att komma fler små, så kallade "Weekend projekt" på min webshop här framöver.
Trevlig helg!

söndag 3 januari 2010

Samarbete!

Under hösten provade vi något nytt, hela torsdagsgruppen broderade på ett och samma motiv, ja det vill säga att varje kursdeltagare broderade något på motivet och sedan lämnade över det till nästa som fortsatt och nästa .... slutresultatet blev jättefint. Nu ska broderiet ramas in och därefter skänker vi den till en organisation som arbetar med välgörenhet. Vi hoppas och tror att de blir en bra slant för tavlan vid någon auktion eller lotteri och där pengarna sedan kan komma till nytta i något av deras projekt.
Ett stort Tack till alla mina kursdeltagare för ert fina arbete och er generositet.
~
Motivet som vi använt "Winca & Sunflower", är en av flera så kallade Weekends Projekts från Di van Niekerk.

fredag 1 januari 2010

2010.01.01

Julhelgen är över och ett nytt år har börjat. Här i Piteå har vi massor av härligt vit gnistrande snö, ett riktigt vinterlandskap. Nu börjar vi på ett nytt år och som jag hoppas ett bra år för er alla.
För Kreativt Broderi så händer det en del;
- Jag startar mitt samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Nord när det gäller kurser i Sidenbandsbroderi/Kreativt Broderi här i Piteå.
(Kursstart torsdag den 14 januari kl.14.00, Lillbrogatan)
-I slutet av januari åker jag till Töre, där jag ska hålla en workshop. Förhoppningsvis blir det även en helgkurs där.
-Jag ska föreläsa om mitt Kreativa Broderi vid ett årsmöte i Luleå.
-Sista helgen i mars deltar jag vid "Stora Symässan i Malmö".
Det är vad som är inplanerat så här långt.

Jag hoppas att även i år få många mail och telefonsamtal från er ute i Sverige, Norge och Finland. De är alltid lika kul att "prata" sidenbandsbroderi med er.

En riktigt God fortsättning på det nya året önskar jag er alla.