tisdag 28 augusti 2012

Oj vad jag längtar!

Den 14 september efter jobbet flyger jag till Göteborg. Jag har blivit inbjuden av Tanums Hemslöjdsförening
att hålla en helgkurs i Sidenbandsbroderi. Det blir jättespännande att träffa kursdeltagarna och se om jag kan övertyga dem om att detta är ett helt fantastiskt, spännande, kreativt och avstressande handarbete!
~~~
Kristina

lördag 25 augusti 2012

En underbar morgon

06.30 Sitter ut och dricker mitt morgonkaffe visserligen med fleecejackan på men solen skiner och viken ligger spegelblank och jag njuter. 
De enda ljud jag hör är fåglarna som också vaknat och en hund som skäller långt bort. Maken kommer med en nyss ringmärkt kungsfågel som jag får hålla i min hand. Vi tittar varandra i ögon och denna lilla (5 gram) fulländade fågel berör mig mycket. Det är en av mina svenska älsklingsfåglar, en annan är sparvugglan men någon sådan har han inte fått i näten ännu.
Idag blir det lite blomvård, körsbärsplockning och kanske ett och annat litet stygn på rostavlan!
Kungsfågel
 Trevlig helg!
Kristina


















   



lördag 11 augusti 2012

Broderi ute i det fria.

I dag har jag hållit workshop i den underbara miljön som finns på Hägnan i Gammelstad. Helgens tema var Slöjdsammelsurium och Skördefest. På gårdstunet utanför storgården satt vi hantverkare och erbjöd besökarna att prova på olika hantverk. Här fanns det också försäljare av diverse gårdsprodukter.
Jag hade som vanligt turen att möta många trevliga och intresserade besökare. Extra trevligt var det att få lära ut denna teknik till två damer från Portugal och samtidigt få använda den lilla portugisiska jag kan.



Tusen tack till alla er jag träffade i dag.
 ~~~ 
Kristina

måndag 6 augusti 2012

Slöjdsammelsurium - Luleå

En av Slöjdsammelsuriums deltagare under fjolårets workshop.
Den 11-12 augusti blir det Skördefest och Slöjdsammelsurium i Luleå. Närmare bestämt Friluftsmuseet Hägnan i Gammelstad. Vi erbjuder olika workshops, bland annat sidenbandsbroderi. Jag finns där
lördag den 11augusti klockan 12.00-15.00. 
Välkommen!
Kristina

torsdag 2 augusti 2012

Madame Gregoire Staechelin

Vilket pampigt namn till denna klätterros. Det är den sista rosen jag gör på tavlan "Roses in silk and organza ribbon". Som vanligt börjar jag med stjälkar och blad, 4 och 7mm sidenband och band stygn, broderar bladnerver med råsilketråd nr.55 Cloves.
Madame Gregoire Staechelin, blad och stjälkar

Därefter blir det rosor (7mm sidenband) av öglestygn, bandstygn och rynkade band. Pricken över i blir det när man broderar franska knutar i mitten av rosen.
Madame Gregoire Staechelins rosor
Nu är det minsann inte mycket kvar, jag ska fästa fast fåglarna jag broderat i stumpwork teknik och titta igenom den noga så jag inte har glömt något innan jag lämnar in den för inramning.
I helgen blir det dock inget broderat då jag ska ägna mig åt andra aktiviteter.
Ha en bra dag!
Kristina