torsdag 28 mars 2013

Glad påsk!

Min senaste hönsfamilj
Önskar er alla en riktigt härlig Påskhelg.

Kristina

söndag 24 mars 2013

Påskrosor?

...eller bara vanliga gula rosor, nu är de klara.
Fick oväntat men trevligt sällskap i min ateljé igår! Maken plockade fram sin flugbindningsutrustning och undrade om han fick sitta tillsammans med mig? Givetvis, men lite orolig blir jag när han sneglar på mina band och trådar. Jag vet att man inom flugbindning använder organza, blanka trådar som sysilke, jag får nog vara på min vakt!
  ***
Kristina

lördag 23 mars 2013

Påskkort

 
Nya motiv till Påskkort växte fram efter lite lek och experimenterande med sidenbanden. Hönsen och kycklingarna var jättekul att göra för det blev så personliga och ingen blev den andra lik.

Mina kycklingar är broderade med två kedjestygn vilket bildar huvud och kropp, bandstygn till vingar, rakt stygn till en kam på huvudet. Avslutade med att brodera ben, ögon och näbb med garn.

Ytterligare en hönsfamilj!
***
Trevlig helg!
Kristina

torsdag 14 mars 2013

Ovansiljans quiltförening

Ledigdag, underbart väder, träff med mina broderivänner kan det bli så mycket bättre en vanlig torsdag?
***
Nya mål, nya utmaningar!
Jag har anmält mig till en utställning/mässa i Mora och detta tack vare en besökare i min monter under Syfestivalen. Hon tipsade mig om Ovansiljans quiltförening och deras sommar utställning och mässa. Det blir en perfekt kombinations resa. Tipsade maken om att det säkert finns fina fiskevatten i närheten av Mora, han nappade!
Den 5-7 juli finns jag i Mora, ni är varmt välkomna!

Kristina

onsdag 6 mars 2013

En tråd...

...det är vad som gäller om man frågar mig!
Jag får samma fråga ganska många gånger under en termin i mina broderigrupper, hur många trådar ska jag ta? sen tittar de på mig och säger ja,ja vi vet en tråd!
Det är klart att det tar längre tid men resultatet blir jättefint. Här har jag tagit några bilder på ett blad jag broderat med en tråd i olika lager.
Hela bladet broderat med handfärgad råsilketråd
Nästa steg är att brodera en mörkare nyans.
För att slutligen brodera dit bladens nerver.

Nu när bladen är klara ska jag fortsätta med rosorna men det blir en annan kväll.
God natt!
Kristina

tisdag 5 mars 2013

Energin...

...börjar så sakta att återvända efter flera dagar med feber och ont i kroppen. Tänkte visa er en bok jag köpte till mig själv i samband med att jag skulle köpa bokpresenter. Det är en fantastisk vacker barnbok som heter Humlans Herbarium skriven av Stefan Casta och illustrerad av Maj Fagerberg.

Den berättar om 18 svenska vanliga vår- och sommarblommor ex.snödroppe, tussilago, smörblomma, vitklöver, blåklocka. De tecknade blombilderna är fantastiska!

Förutom de vackra bilderna finns det enkla små texter med värdefullt vetande. Jag har redan lärt mig flera nya saker, t.ex. att tussilago betyder "den första kärleken" på det gamla blomsterspråket och att den användes till tobak och mot hosta i gamla tider.
Jag ska återvända till broderifåtöljen och fortsätta bläddra i den fina boken.
Ha en bra dag!
Kristina

lördag 2 mars 2013

Kreativt Broderi

Ja, Kreativt Broderi innebär även att man får använda kniv. Barbro fixar bryggstolpen till sin fina fiskarbarn. Här gäller det minsann att var innovativ.
Claire och Eva jobbar på med sina alster
Eva broderar Afrikas blå lilja.
Trevlig helg!
Kristina