lördag 31 maj 2014

14 trevliga damer...

 
...och 14 par flitiga händer på besök. "Fusklapparna" från Luleå kom till Fårön för att få lite kunskap om Sidenbandsbroderi och prova på tekniken. Alla var positiva och ville verkligen känna på den ovana tekniken att brodera med sidenband. Ett stort MVG till alla deltagare!
Jag känner verkligen stor tacksamhet till att jag får umgås med och lära känna nya positiva människor. Efter en sån kväll är jag euforisk.
Tack alla Fusklappar för en trevlig kväll tillsammans med er!
Kristina


torsdag 29 maj 2014

Hattmuseet i Glommersträsk 22 maj


 
Den planerade avslutningsutflykten med mina broderivänner blev en riktig hit. Vi besökte Hattmuseet i Glommersträsk, byns loppis och Hantverksbutik. Förutom dessa trevliga besök så fick vi även stifta bekantskap med ortsbefolkningen då vi fick punktering och behövde lite assistans. Tack än en gång Peter!
Mats Klockljung guidar oss runt i Hattmuseet
Hundratals hattar
Gamla tryckknappar
Dagens hjälte Peter!
Mitt loppisfynd! En såsskål i silver, tänkt att använda till bordsdekorationer.
Tack mina fina vänner för en fantastisk dag.
~~~~
Kristina


onsdag 21 maj 2014

Violer eller...


...något i den stilen.
Tyvärr har jag inte alls hunnit det jag hade tänk med broderiet, rosen är ännu inte monterad. Några blå violer har jag broderat dit, men det är också allt. Jag har dock inte suttit med armarna i kors de här dagarna, det har blivit mycket utomhusarbete istället. Vädret har varit helt underbart vilket har gjort att det har varit extra kul att vistas utomhus.
I morgon blir det utflykt med mina broderivänner, kaffekorgen är snart färdigpackad inför Hattresan!
Ha det gott!
~~~
Kristina

onsdag 14 maj 2014

söndag 11 maj 2014

Kurshelg i Umeå


 Tillbaka hemma på Fårön efter en fantastisk helg i Umeå. Deltog i IM´s (Individuell Människohjälp) Fair Trade kurs steg 1. Vi var ca.25 deltagare med varierad kunskap om IMs arbete och Fair Trade. Jenny Hallén Flaa och Jenny Mark Ketter, volontärsamordnare och informatörer, var mycket duktiga kursledare. Jag känner att jag har lärt mig en hel del som jag hoppas kan komma till nytta.
De nya sommarsandalerna fungerade perfekt till salsa
Hann även med en liten kurs i Kizomba då dottern tog mig med till Umeå Latino Weekend som arrangerades av Umeå Salsa Club. Oj, vilka fantastiskt duktiga människor det finns. Jag fascinerades verkligen av den härliga stämningen och den stora variationen av människor, superhärligt!
Nu är det dags för ny jobbar vecka, ha det gott!
~~~
Kristina


måndag 5 maj 2014

Little flowers...

Nu kan jag inte hålla mig längre även om vårstädningen inte ens börjat.
Jag har startat med en ny variant av ros som finns beskriven i Di van Niekerks senaste bok, spännande. Så här långt har jag kommit!
Börjar med en enkel skiss
Broderar stjälkarna med råsilketråd

13mm sidenband och ribbon stitch blir rosblad.
I morgon efter jobbet ska jag montera rosen. Återkommer med fler bilder.
~~~
Kristina

torsdag 1 maj 2014

1 Maj


Otroligt, vi har sjösatt vår båt 1 maj! Visserligen är det ingen stor båt men det har aldrig hänt under mina 24 år på Fårön att Vargviken har varit isfri redan i slutet av april. Nu hoppas vi på abborre i mjärdena som är utsatta.
Det blev mycket gjort idag, trädgårdsarbete, förberedelser inför morgondagens middag (skriver inte vad jag gjorde för då blir det ingen överraskning för mina gäster), avslutade dagen med att plocka fram symaskinen.
Önskar dig en skön torsdagskväll!
~~~
Kristina