tisdag 26 augusti 2014

Broderad barnklänning

Nu anser jag att den lilla klänningen är klar. Fjärilen broderad i "stumpwork" teknik fick på nåder en plats även den.
Så blev resultatet.

Fjärilen på väg att suga nektar från rosorna
~~~



Kristina




söndag 17 augusti 2014

Något mer?

Nu är blombården klar, tror jag?
Men det känns som om det behövs något mer på klänningen. Efter att ha funderat hit och dit så beslutade jag att göra en fjäril, i tekniken Stumpwork, för att sen placera den någonstans på klänningen. Det är inte säkert att det är det som behövs men vi får se.
Jag börjar med att rita fjärilens vingar på organza, därefter lägger jag en tunn ståltråd på konturen som jag fäster med små stygn. Nästa steg är att dölja ståltråden med knapphålssöm och slutligen fylla vingarna med plattsöm.
Fjärilens vingar
Ha det gott!
~~~
Kristina

onsdag 6 augusti 2014

Sakta men säkert...

...går det framåt.
Nu har jag broderat några rosor (spindelvävs), rosen knoppar (kedjestygn) och lite utfyllnadsblommor (franska knutar). Fortsätter när värmen tillåter!

05.00 Tidig morgon innan jobbet
Ha det gott!
~~~
Kristina

söndag 3 augusti 2014

Nästan Dar es Salaam


Frukost i Dar es Salaam
Nu känns det nästan som om jag vore i Dar es Salaam. Varje morgon jag tittar ut så lyser solen och det är +24 grader, det är dock inte lika fuktigt här. Frukostbrickan är dukad och klar för att ta med ut. Då slår det mig att den är nästan identisk med den bricka jag brukade duka i köket för att ta med upp på övervåningens altan som låg i behaglig skugga bakom bougainvillean när vi bodde i Tanzania.
Frukost hemma på Fårön
 I morgon börjar allvaret, väckarklockan ska ställas och man kan inte längre gå omkring i bikini. Efter en lång och skön ledighet känns det härligt att träffa alla fina arbetskamrater och barn igen för en ny termin.
Ha det gott!
~~~
Kristina

fredag 1 augusti 2014

Barnklänning med broderi 1

Då börjar jag så får vi se vad det blir i slutändan.
Blomslingan broderar jag med två trådar moulinegarn i stjälkstygn ( 1 ) för att sedan gå runt de trådarna med entrådigt moulinegarn ( 2 ). Då ligger stjälken "på tyget" vilket jag tycker blir väldigt fint. Därefter bladen med 4mm sidenband och ribbon stitch (bandstygn).
1. Stjälkstygn
2. Nu trär jag genom stjälkstygnen på ovansidan av tyget.
Fortsätter med blommorna.
Önskar er alla en skön helg!
~~~
Kristina