lördag 31 oktober 2015

Bilder från Syfestivalen


Min goda broderivän Ingrid B
Nu börjar jag få ordning på alla mina saker igen efter Syfestivalen. 
Det betyder att jag kan koncentrera mig på ett nytt broderiprojekt här framöver. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på men det är ett väldigt angenämt problem!
Här kommer det utlovade bilderna från Syfestivalens tre fantastiska dagar. En helg fylld med hantverk i olika former.
Helgens första workshop
Ny grupp med duktiga damer
Lillemor visar stolt upp sin roskrans

 
Under eftermiddagens workshop broderar vi ett Julkort

Nya gäster vid workshops bordet
Mina inköp jag gjorde under de sista 20 minuterna av mässan.

 

Mitt allra bästa inköp blev ullhästen Ullrik som fick följa med till Fårön.

Önskar er alla en trevlig Alla helgons kväll.
~~~
Kristina








måndag 26 oktober 2015

Kurs 7 - 8 November, Luleå

Höstmorgon på Fårön
Till alla er som jag mötte på Syfestivalen och var intresserade av att gå kurs hos mig.
Den 7 - 8 november är jag kursledare under en veckoslutskurs för nybörjare i Luleå. Det finns ett par platser kvar meddelar kurshandläggaren. Kursanmälan gör hos  ABF Norr i Luleå. Till Luleå tar ni er enklast med  flyg (en timme fr.Stockholm) eller nattåg (betydligt fler timmar)
Varmt välkommen!
~~~
Så här vackert tog Fårön emot oss då jag och maken äntligen kom hem efter många timmars nattkörning. Det är alltid så inspirerande och kul att åka på Syfestivalen men det är också så underbart att komma hem efter fyra intensiva dagar.
~~~
Det kommer lite bilder så småningom från Syfestivalen.
~
Vi hörs
Kristina

torsdag 22 oktober 2015

Syfestivalen Älvsjö


Nu är fredag avklarad på Syfestivalen. Vi har haft en fantastisk dag trots ny placering i mässhallen. Gamla kunder har letat rätt på oss och nya har tillkommit. Tio minuter efter mässan öppnat var min första workshop fulltecknad, rekord! Nu vilar vi oss i form för lördagens anstormning av besökare. Vi ses i monter B11:11.
~~~
Kristina

söndag 18 oktober 2015

Rose Wreath

 
Nu är den klar min Rose Wreath.
I boken "Little Flowers" beskriver Di van Niekerk en vacker krans. Jag använde boken som inspiration och broderade på hennes sidenpanel men valde andra stygn och färger. Resultatet blev precis som jag önskade.
Nu hoppas jag att den hinner bli klar hos Lindbergs Konst och Ram så att jag kan ta med den till Syfestivalen.
 ~~~
Kristina



fredag 2 oktober 2015

Rose Wreath.

Har startat ett nytt arbete, Rose Wreath. Det är ett av projekten i Di van Niekerk`s bok "Little Flowers in silk and organza ribbon"
Mönstret på Rose Wreath är tryckt på siden
Alltid lika kul att börja tänka i färger och stygn. Jag använder boken som inspiration men har valt andra färger, rosorna broderar jag på ett annat sätt än Di valt att göra. Det är det som är så härligt att man själv kan bestämma färger och stygn.

Önskar er alla en trevlig hösthelg!
 ~~~
Kristina

torsdag 1 oktober 2015

Fantastiska illustrationer

Häromkvällen gjorde jag ett trevligt besök hemma hos Emma Lundgren Långnäs, Piteå. Emma är en mycket duktig illustratör/konstnär som lever ute på landet med sin familj och sina djur.
Hon skapar fantastiska bilder som ofta har en liten text eller rubrik, vilket gör att bilden får en extra innebörd. Exempelvis bilden ovan: Stanna upp en stund. Se min själ. Du behöver inte förstå, så länge som du lyssnar. Du behöver inte höra, så länge som du känner.
Om vi accepterar att vi aldrig kan förstå varandra fullt ut, kan vi dela den här känslan och den här stunden, då våra själar når varandra i tystnad. 

Underbart vackert!

Jag är så glad att vi har startat ett samarbete, vilket betyder att jag fått tillgång till några av hennes motiv. Till Syfestivalen tar jag med mig små broderikit med Emmas söta motiv och handfärgat broderigarn från House of Embroidery ( Fair Trade). Ni kommer att älska dem! 
Titta gärna in på hennes hemsidan Pennspår och Facebook
~~~
Ha en bra dag!
Kristina